torsdag 28 november 2013

Snart tändas tusen juleljus...

...ja hemma hos oss har advent redan hittat in! :) Det är ju den absolut finaste årstiden, alldeles underbart när det lyser i alla fönster och trädgårdar!!!

Och genom åren har det varit en himla variation på adventsljusen, de man tänder på söndagarna. Allt från blockljus till smala, traditionellt med mossa till modernt o minimalistiskt...i år blev det vita lackljus från danska ester & erik med en snygg julgranskula från House doctor...

Får även passa på att visa Wickans fina ljusarrangemang!
Hon har ljusfat från Cult och också  röda lackljus från ester & erik.Traditionellt rött med mossa, men med två goa suckulenter...

Ett annat härligt jul'igt fat med ljus, i svala färger, hos Wickan...

OCH hon har ju även köpt ETT TILL lussetåg!! Wickan har typ bara...25 stycken...nu tog jag i lite ;) Meeeeeeen så fräckt, blev nästan lite avis...ett sånt härligt "Rockigt" tåg med lucia, tärna o stjärngosse...Ja, säg nåt hon INTE har min söstra!! :)

Och jag har ju blivit förälskad IGEN!!! I min bästis Anders som alltid...men även i denna UNDERBARA kudden från danska Cozy living , är den inte helt ljuvlig!!!???

Säljs givetvis på Sävedalens Blommor...det finns verkligen SÅÅ mycket fint där.

Och en annan sak dom är kända för...är den berömda stora GODISSKÅLEN vid kassan!!! I väntan på att vi binder, packar eller slår in så får kunderna äta godis...Alltid nytt o färskt. En väldigt härlig butik med inte bara grymma florister utan också spontana skratt och underbar jargong o stämning. Alla är hjärtligt välkomna in...djur, barn, rollatorer, barnvagnar...ALLA blir väl omhändertagna! (Ps...Erkänner att det slinker ner en och annan gotta dagligen)

Jag har ju givetvis i n f ö r s k a f f a t (då kan inte Anders säga att jag har shoppingmani ;) hehe) lite härliga må-bra-saker....UNNAT mej som det heter på kvinnlighetska ;) haha! Blev helt såld på denna döskallen från Bloomingville, när jag såg den! 

Och ett gott doftljus från Voluspa fick det bli till  badrummet också! Finns ju så många urgoda dofter, idag blev det denna 'Ambre Lumiere'...gillar när de doftar lite svagt bara.

Nu börjar man få riktig julkänsla! I butiken idag dukades det fram glögg, julmust, pepparkakor, juleskum, ischoklad o klementiner och julmusiken spelade i högtalarna...SÅ HIMLA MYSIGT!!! Väldigt kul att få vara på praktik just nu o vara med i denna mysiga fina julyra som råder! Massa fina planteringar i alla former, varianter o storlekar har vi gjort...julstjärnan, i alla varianter är en stor favorit hos mej...säkert hos dom flesta kan jag tänka mej! Här gjord med lite mossa o snö...

En hel del bergravningsbinderier har det varit, jag har fått göra det med.
Här en stor pampig krans som skulle gå i vitt och rött...på Sävedalens Blommor använder dom aldrig cypress annars, alltid salalblad på stommarna men det gick inte att få just denna dagen...

En kulle och en handbunden i samma färger...


Börjar få lite koll på kassan och rutinerna kring bud o beställningar. Känns naturligt att vara i butik, även om man absolut inte kan allt än! Och börjar släppa lite med "läskigt att ta kunder". VÄLDIGT KUL att vara ute på praktik trots långa och slitiga dagar stående från morgon till kväll. De är värt det varje minut och man lär sej såå otroligt mycket varje dagHar kommit på att jag ALLTID bli glad när jag öppnar blomkylarna, den fantastiska blomdoften som slår en varje gång!! Underbart :)

Ikväll har jag inte gjort NÅGONTING...BARA fått slappa! Vilken lyx, känns som det var länge sedan man bara fick dega en stund. Alltid nåt som ska göras eller ärenden hit o dit. Ja, egentligen har jag en lååååång att-göra-lista, har fotografering om 2 veckor och då ska allt hemma vara tömt och färdigt! Anders sliter varje dag till sena sena kvällen med massa grejer...i hus är det ju alltid en del "sista" att göra, lister, sladdar, färgduttar m m...Men idag behövde jag verkligen vila, är helt tokigt trött! Jobbhelg stundar dessutom...
Det roliga och årliga ljusstöpet med julfest hos grannen är i helgen, men jag jobbar då så missar stöpet på dagen. Men på kvällen blir det trevlig fest!

#Ajökenlökennuskajagfortsättamitthorisontallägeisoffan#  / A.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Vad duktiga ni är!
  Väldigt fina bilder!
  Lycka till!

  Hälsningar Elena
  Gud Jul och Gott Nyt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!! Va kul att du tittar in hos oss :) TACK gulle dej för dom fina orden!!!
   GOD JUL o GOTT NYTT ÅR
   till dej med :)
   Glada hälsningar från
   Annica o Wickan

   Radera

Himla roligt att du tittat in hos oss!
TACK för din hälsning :)

Annica o Wickan