onsdag 6 november 2013

Lillördag o Botanik!

Ja då är det redan mitten på veckan!! Ännu flera roliga dagar i skolan...Måndag o tisdag gjorde vi ju som sagt ett helt begravningsarbete, väldigt lärorikt att tänka på allt själv och räkna åtgång o pris m m. Vi hade ingen plan när vi gick ner till torghallen, mer än lite "höst" i tanken. Vi utgick ifrån vad som fanns, och jag är vansinnigt förtjust (efter min praktik) i dom höstigt härliga  kryssen i senapsgult/vinrött! Skulle vilja haft lite mer blommor i kistan, men vi var 3 personer som hade en budget o olika viljor. Så kistan blev inte riktigt så Asymmetrisk som jag ville, blev lite mer "utfyllnad" än vad det skulle varit enligt mitt val av uppgift. Men är nöjd med resultatet trots att den inte följer regeln till punkt o pricka!

Detta blev vårat resultat!
Jag gjorde kistan, Wickan kransen o mossbollen gjorde vi tillsammans.Wickans fantastiskt fina krans med kålblad. Hon är grym på att binda kransar o fort går det. Kålen är även med i kransen, tillsammans med penesetum, protea, ranunkel, vaxblomma, sälg och kängurutass. Dessa blommor hade vi som helhet genom alla arbeten.

Mossbollen gjorde vi av materialet vi fick över. Ville ha lite samma "flow" som resten...

Kistan går i samma blommor...valde bort cypress och har istället olika blad o grönt tiki/sparris.

Detta är hela grupparbetet. Rebecka gjorde den symmetriska dekorationen till höger.

Väldigt nyttigt att göra inköpen o beräkna på egen hand, med svinn o allt som blir därtill. Nu har vi inte lagt på någon arbetskostnad och hade tur denna dag på hallen att vi fick tag på en del billiga blommor. Och grupparbeten är ju alltid svårt med olika tycke och viljor...inte synkat pris med storlek på alla våra arbeten o s v. Men men så blir det ju! Hur som så är jag o min syster ett GRYMT team tillsammans i allt vi gör! Och vi kompletterar varandra toppenbra :) Kommer bli grymt den dagen vi startar eget!!

Fick bockat av en uppgift till på listan....gjorde textning/skylt och har lämnat in. Skulle innehålla vissa kriterier. Hoppas på godkänt då...

Och idag har vi haft en heldag med Susanne Wiigh-Mäsak om Botanik, kompostering och ekologisk begravningsform. JÄTTEINTRESSANT!!!! Vilken FANTASTISK o härlig människa, tokigt rolig också!! Om ni någon gång får möjlighet att gå på hennes föreläsningar SÅ GÖR DET!!! Eller kika in på hennes hemsida: www.gronskan.se och läs även om hennes arbete med ekologisk begravning PROMESSA. Väldigt intressant och faktiskt en fin framtid för oss alla. Tycker det är alldeles fantastiskt att det finns såna människor som hon! Synd att vi människor/konsumenter inte förstår att det är VI som har makten att påverka...

Tack o hej för idag!  /A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Himla roligt att du tittat in hos oss!
TACK för din hälsning :)

Annica o Wickan