tisdag 22 oktober 2013

Blommig vardag o annat kul!

Börjar piggna till efter en lång jobbhelg, himla seg start på veckan!!
Från det ena till det andra...får börja med att dela med mej av helgens gottigheter :P
Ni som gillar glass måste testa Magnums nya (liiiiiite söt kanske, men väldigt smaskig trots det...jag behövde inte bli pistolhotad för att äta om man säger så ;)) Grillade lamm och drack en urgod Brunello 2006 till det, måste vara det godaste vinet som finns!!! (För er som undrar så är vinglaset av märket Chef & Sommelier)

Hann med att promenera en hel del, såå skönt när det luktar höst ute och är så fina färger! Mina o Anders promenader brukar börja med tanken om en soft liten runda och sluta med 3 timmars bergsklättring...PUST!! Så är det när man är sambo med MacGyver ;)
Hittade ett så himla fint löv...min syster Wickan brukar säga att jag alltid hittar kärlek i allt o överallt...men......det är ju kärleken som hittar MEJ!! :)

Slutet på förra veckan tränade vi teknik. Faktiskt väldigt kul! Och efter det var det äntligen dags för våra första brudbuketter!!! Man skulle ju givetvis helst vilja ha de blommor man vill, men får anpassa oss efter det som finns just den veckan i skolan och att vi är 14 elever som ska samsas om blommorna.

Wickans första blev en 'vintage', väldigt härlig. Men bilden gör den lite starkare och rödare i färg...

Min första blev en färgglad, tokig o stollig! Min tanke var att göra nåt annorlunda utanför min egna smak och mitt favorittycke. Och att det skulle finnas tillräckligt med material. Blev väldigt nöjd trots att detta inte är just min smak, man ska ju kunna göra ALLT och olika färger och stilar.

Fredagen fortsatte med att öva på att göra handtagen. Passade på att göra en brudbukett till, men kruxet var att det knappt fanns något material kvar. Så det blev "vi tager vad vi haver"! Extremt kul att utmana sej till att få ihop det...och tycker att vi lyckades väldigt bra.

Till Wickan fanns det bara liljor kvar i kylen, hon är så kreativ o grym på att få ihop det trots att det bara finns rester eller nästan ingenting...Blev såå läcker!!!

Jag hittade ett charmigt rött band till handtaget...så fick anpassa buketten även efter det. Och det fanns lite rosor och hypericum i kylen, vad hittar man på med det...
Blev nöjd med resultatet och formen blev jättefin o rund! För att vara min andra, så är man på god väg...
Och trots att både jag och Wickan kom hem med brudbuketter BÅDE torsdag och fredag.......................så Tam-Tamm-Ta-Taaaaaamm......är vi fortfarande LIKA OGIFTA som förra veckan!!! ;)) haha men ingen fara, det går ingen nöd på oss!!!

Det är härligt nu för tiden, att man ALLTID ser fram emot måndagar! Såå himla roligt att få skapa hela dagarna i skolan. Givetvis tryter ju inspirationen vissa dagar när det låser sej, lite klurigt ibland och frustrerande när man tror att man ska fatta och KUNNA allt direkt. Men vi har ju faktiskt inte gått i skolan såå länge! Veckan började med lite buketter, övning tempo och pris...

Sen har det fortsatt med begravning. Tycker det är väldigt roligt med begravningsarbeten och hela tanken kring det. Så fint att få göra sådana arbeten. Asymmetriskt linjegrupperade kransar har stått på schemat.

Min första...ville ge mej i kast med liljor, som kan vara lite svåra och bångstyriga. Men fick så mycket bra tips på min praktik, så tyckte det gick ganska smidigt och blev nöjd med resultatet.

Wickans första...Vi har lite dåligt med långa blommor i skolan denna veckan, till den långa linjen, så det fick bli tunna pinnar istället. 

Och andra kransen var -"göra om någon annans", en utmaning. Jag fick överta gula germini ...

Wickan fick rosor i lime o lite rostrött...
Redan onsdag imorgon! Då ska vi ha en av dom andra lärarna, Linda. Kul att få ha alla lite som lärare :) Imorgon är är det kistdekoration i grupp om 2 eller 3, spännande!

OCH...denna dagen avslutades med en ljuvlig dos Wille och som grädde på moset -att jag fick mina nya superfräcka vinterskor!! Inte bara ursnygga, utan faktiskt väldigt goa pälsiga och varma också :)
Här har ni raringarna från Glamorous...alldeles underbara! Blev kär från första ögonkastet!!! :)

Nu är det dags att plugga Latin tills provet på fredag...Måste tydligen genomlida Champions League ikväll också! ;)Ha en skön tisdagkväll allihop! Imorgon blir det grym onsdag :)  / A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Himla roligt att du tittat in hos oss!
TACK för din hälsning :)

Annica o Wickan