onsdag 29 januari 2014

En strikt parallell vecka...

...Det är verkligen helt vansinnigt ROLIGT att gå Påbyggnaden!!! Denna veckan började vi med helt nytt, Parallell stickteknik....HJÄÄÄÄÄÄLP vad är det!?? Fattade INGENTING de första 10 minutrarna när våra lärare förklarade och gjorde ett snabbt demo ex. Förskjuta och linjer....va? Så spännande och väldigt kul när polletten trillar ner och man fattar! Det är ju på något sätt NU det börjar. Det riktigt kliar i skaparfingrarna...Man liksom försvinner i sin egna blommiga värld! Lite förvånad över mej själv att jag tycker det är såå roligt med detta pillgörat Parallellt, men det är ju så kul med alla detaljer man kan göra och faktiskt FÅR göra jämfört med i Grundutbildningen.


Och eftersom det var något helt nytt o man inte riktigt fattade först, så fick man lita på vad ens ögon sa.Vi fick börja med stående höga begravningsdekorationer...

Annicas

Framsidan

Baksidan
Fantastiskt att få tänka till och arbeta så detaljerat!

Wickans


Sedan var det dags för kransar...

WickansAnnicas


Och idag gick vi tillbaka till dekorationer. I någon form av fat eller kruka, vi fick välja underlaget själv. Wickan ville ju som vanligt inte göra det lätt för sej ;) Hon valde en annorlunda form på fat, en utmaning. Men fint som attans blev det!!

Wickans

Framsidan

Baksidan


Jag (Annica) valde också ett lågt zinkfat, fast fyrkantigt. Hade min mormor i åtanke när jag valde blommor och färger. Man vill försöka skapa massa olika varianter o färgkombinationer och även göra det som inte är ens egna favoriter, så denna är med mormor som kund...

Annicas

Framsidan

Baksidan

Får säga att jag tycker det är JÄTTEROLIGT med parallell stickteknik!! Känns så spännande att det varje vecka kommer att vara nya moment och att fantasin får flöda :)
Tog en tur ner till hallen och stillade blomabstinensen, vilket lyckorus att husera bland massa blomster! Helt underbart!!! Man vill ju verkligen ha MASSOR...

Det blev långa franska tulpaner, är dom inte HELT FANTASTISKA!!!!!!!!!!

Annicas variant

Hos Wickan

Och min bästa sambo kom hem med fina tulpaner i lördags, dom har blivit så fint utslagna o bångstyriga på köksbordet! Man kan ju inte annat än att bli GLAD när man ser dom raringarna!

Och fick ett stort ha-begär efter Pärlhyacinter, älskar alla former av lökar! Skulle haft dom på lite mossa, men den var ju fastfrusen...så fick bli lite sisalgräs så länge (och nej, jag har ingen svart duk med snö hemma...kortet är taget ute bland snöflingorna).

Snart är det då dags igen att börja traggla detta underbara blomster på latin igen! Varje prov är dubbla A4 denna terminen. Så kommer ha att göra...Tjong Bong så länge!  /A.

Ps...ska lära min tröga syster denna veckan att blogga här, så kan hon lägga ut sina egna påhitt o pyssel!

2 kommentarer:

Himla roligt att du tittat in hos oss!
TACK för din hälsning :)

Annica o Wickan