torsdag 28 november 2013

Snart tändas tusen juleljus...

...ja hemma hos oss har advent redan hittat in! :) Det är ju den absolut finaste årstiden, alldeles underbart när det lyser i alla fönster och trädgårdar!!!

Och genom åren har det varit en himla variation på adventsljusen, de man tänder på söndagarna. Allt från blockljus till smala, traditionellt med mossa till modernt o minimalistiskt...i år blev det vita lackljus från danska ester & erik med en snygg julgranskula från House doctor...

Får även passa på att visa Wickans fina ljusarrangemang!
Hon har ljusfat från Cult och också  röda lackljus från ester & erik.Traditionellt rött med mossa, men med två goa suckulenter...

Ett annat härligt jul'igt fat med ljus, i svala färger, hos Wickan...

OCH hon har ju även köpt ETT TILL lussetåg!! Wickan har typ bara...25 stycken...nu tog jag i lite ;) Meeeeeeen så fräckt, blev nästan lite avis...ett sånt härligt "Rockigt" tåg med lucia, tärna o stjärngosse...Ja, säg nåt hon INTE har min söstra!! :)

Och jag har ju blivit förälskad IGEN!!! I min bästis Anders som alltid...men även i denna UNDERBARA kudden från danska Cozy living , är den inte helt ljuvlig!!!???

Säljs givetvis på Sävedalens Blommor...det finns verkligen SÅÅ mycket fint där.

Och en annan sak dom är kända för...är den berömda stora GODISSKÅLEN vid kassan!!! I väntan på att vi binder, packar eller slår in så får kunderna äta godis...Alltid nytt o färskt. En väldigt härlig butik med inte bara grymma florister utan också spontana skratt och underbar jargong o stämning. Alla är hjärtligt välkomna in...djur, barn, rollatorer, barnvagnar...ALLA blir väl omhändertagna! (Ps...Erkänner att det slinker ner en och annan gotta dagligen)

Jag har ju givetvis i n f ö r s k a f f a t (då kan inte Anders säga att jag har shoppingmani ;) hehe) lite härliga må-bra-saker....UNNAT mej som det heter på kvinnlighetska ;) haha! Blev helt såld på denna döskallen från Bloomingville, när jag såg den! 

Och ett gott doftljus från Voluspa fick det bli till  badrummet också! Finns ju så många urgoda dofter, idag blev det denna 'Ambre Lumiere'...gillar när de doftar lite svagt bara.

Nu börjar man få riktig julkänsla! I butiken idag dukades det fram glögg, julmust, pepparkakor, juleskum, ischoklad o klementiner och julmusiken spelade i högtalarna...SÅ HIMLA MYSIGT!!! Väldigt kul att få vara på praktik just nu o vara med i denna mysiga fina julyra som råder! Massa fina planteringar i alla former, varianter o storlekar har vi gjort...julstjärnan, i alla varianter är en stor favorit hos mej...säkert hos dom flesta kan jag tänka mej! Här gjord med lite mossa o snö...

En hel del bergravningsbinderier har det varit, jag har fått göra det med.
Här en stor pampig krans som skulle gå i vitt och rött...på Sävedalens Blommor använder dom aldrig cypress annars, alltid salalblad på stommarna men det gick inte att få just denna dagen...

En kulle och en handbunden i samma färger...


Börjar få lite koll på kassan och rutinerna kring bud o beställningar. Känns naturligt att vara i butik, även om man absolut inte kan allt än! Och börjar släppa lite med "läskigt att ta kunder". VÄLDIGT KUL att vara ute på praktik trots långa och slitiga dagar stående från morgon till kväll. De är värt det varje minut och man lär sej såå otroligt mycket varje dagHar kommit på att jag ALLTID bli glad när jag öppnar blomkylarna, den fantastiska blomdoften som slår en varje gång!! Underbart :)

Ikväll har jag inte gjort NÅGONTING...BARA fått slappa! Vilken lyx, känns som det var länge sedan man bara fick dega en stund. Alltid nåt som ska göras eller ärenden hit o dit. Ja, egentligen har jag en lååååång att-göra-lista, har fotografering om 2 veckor och då ska allt hemma vara tömt och färdigt! Anders sliter varje dag till sena sena kvällen med massa grejer...i hus är det ju alltid en del "sista" att göra, lister, sladdar, färgduttar m m...Men idag behövde jag verkligen vila, är helt tokigt trött! Jobbhelg stundar dessutom...
Det roliga och årliga ljusstöpet med julfest hos grannen är i helgen, men jag jobbar då så missar stöpet på dagen. Men på kvällen blir det trevlig fest!

#Ajökenlökennuskajagfortsättamitthorisontallägeisoffan#  / A.

söndag 24 november 2013

Livet i räserfart mot jul!!!

full rulle hela helgen, den gick alldeles för fort!! Praktikveckan avslutades med roligheter, fick göra en flaskdekoration, väldigt kul!! Blev i lite juliga färger...med en röd ros, gerbera, skimmia, murgröna, kryptomeria, texasgräs och ett strå. Några röda pärlor och ullgarn runt.

Har varit en del begravningsbinderier, dock ganska lite denna tiden...
Jag fick göra en i vitt och lime, den skulle vara ganska stor. 
Med rosor, kryss, liljor, hyperikum o fontängräs.

Var på vår årliga tradition med bästa vännerna igår, julbord på Älvsborgs fästning...Fantastisk mat o miljö!!! I år var det Madde o Davids tur att välja vart det skulle bära hän. Lite värmande whisky på turen över älven...glögg o pepparkakor serverades på färjan, väldigt mysigt!

Göteborg är verkligen fint by night!!!
 


En liten promenad upp till fästningen...


FANTASTISK mat, så himla fräscht och påfyllt hela tiden!
 Massor att välja på förutom allt traditionellt som finns på julbordet. 
Baconsill, whiskymarinerad lax med chevrékräm, laxlasagne, glöggmarinerade revben....MASSA GOTT!!! Vin, öl o nubbe stog på bordet när vi kom, allt va perfekt.

Och dessertbordet gick inte av för hackor, herrejössös!! 

*Glufs glufs* himmelskt ljuvligt...

Blåbärsmousse, creme brulé, pepparkakstiramisu o massa olika praliner...

Lakrits/passionsfruktpannacotta...ris a la malta..



Hejdå Älvsborgs fästning...KAN VERKLIGEN REKOMMENDERAS!! Båten tillbaka till fastlandet igen med knökfulla magar...En toppenkväll som avslutades hemma hos oss med vin o whisky.

Ja och så blev det då söndag igen. Veckorna går ju så hiskeligt fort! Längtar till advent...tog fram min ljusstake, den man tänder varje söndag och packade om lite julsaker. Ska nog slänga en del...
Hittade mina nya fina julgranskulor (som jag köpte förra året EFTER jul, haha så dags att hitta sina favoriter DÅ!!), så i är blir det genomskinliga o vita kulor...och mina fräsiga klackeskor...

Hann med en skön promenad i det härliga vädret idag, fantastiskt i solskenet o näsan blev mysigt kall! Och var en sväng ut i skaparateljén o slängde ihop två tomtar ikväll också, ska ha med dom till praktikplatsen imorgon. Lite skönt att rensa huvudet med skön musik och pyssla...

Ny vecka o nya tag väntar...nu ska jag ha lite söndagkväll innan det är gasen i botten igen! / A.

torsdag 21 november 2013

Glada torsdag!

Måste dela med mej av härligt nytt så här denna mysiga torsdag...Ljuskoppar från Bloomingville...visst är dom underbara!!! Känner mej ganska 'vit' just nu :) Ingen är gladare än sambon, det är hans favoritFÄRG ;) Kanske skojar till det o vågar vara lite färgglad & wild and crazy med...beige också!! haha (brukar retas med de) Jag varierar väl mej lite mellan varven, vill ha färg ibland! 

Och även dom skrynkliga vita krukorna från Unik design har hittat hem till oss, så grymt snygga!!! Jag är ju sån som blir helt tokförälskad i saker...och bara MÅSTE ha! Finns nu också i ljus naturbrun och mörkbrunt. Ja dom gör ju massa ursnygga krukor i fina material och färger. Alla möjliga varianter, finns nåt för alla...

Min kära Fallskärmsranka har piggnat till! Så nu har blommorna här hemma blivit riktigt fina allihop :)

Och min glittriga suckulent fick flytta ihop med Sicksackbusken i den andra Unik Design krukan...
Nu har jag härjat färdigt för idag! 


Och måste ju visa Carinas urfräcka gran i butiken...pinnar, tall o hyacinter, just LOVE IT!! Garvade ihjäl mej när Monia säger att hon gjort den ihop med KURT OLSSON!!!! Kan säga att de skrattas mycket o är jäkligt roligt på Sävedalens Blommor! Ni borde alla titta in o få en skön dos Monia :)



Nu måste jag ta hand om mitt kära knytte...min sambo har man-flunsa och det är inte att leka med sedu! / A.

tisdag 19 november 2013

Tillbaka på praktik o verkligheten :)

Ja då var jag tillbaka på Sävedalens Blommor igen för min andra praktik på Grundutbildningen. Så mycket fint i butiken...Massor står på VILL HA-BEHÖVER-BEGÄR-MÅSTE HAAAAAAA-LISTAN!!!!!!!!!!!
Det är lite vinterskyltat inför advent, mycket vitt, guld koppar, silver...fantastiskt fint! Kommer bli mer o mest rött efter advent... Det är ju såå himla mysigt o fint med julen på intågande!



Mina favoriter...supersnygga krukor från Unik Design

 Mycket fint o roliga planteringar...


Blev helt tokförälskad i dessa julgranskulor från House Doctor!!

Härliga adventsfat med ljus!
O denna raffiga  tulpan-pokal har Babette gjort, är den inte häftig!!!? Vita tulpaner är ju så snyggt. 

                     Mera advent!


Idag har vi gjort fina hjärtan o stjärnor, stått o bundit nästan hela dagen. Lite skön terapi!

Fick göra buketter som skulle gå i vitt o lime...

Så det har vart full rulle första två dagarna, ett par ilskna illtjut i kassan med några felslag och lite vimsiga stunder...men det ska väl ge sej när man kommer in i det igen!

Syster, Wickan är på Mölnlycke Blomsterhandel o gör sin praktik, trivs jättebra där!

Nu är det soffläge resten av kvällen!!! Zzzzzzzzzzzzzzzzzz  / A.